Αναζήτηση

- Για Vintage Πασχαλινά διακοσμητικά πατήστε εδώ.

- ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχουν ψεύτικες ιστοσελίδες οι οποίες χρησιμοποιούν παράνομα φωτογραφίες μας για να πουλήσουν ανύπαρκτα προϊόντα. Μην αγοράζετε από αυτές τις ιστοσελίδες!

6 Ιουλίου 2013

Κούκλες Italocremona και η ιστορία τους

Η ιστορία της Italocremona.
Η εταιρία Italocremona δημιουργήθηκε το 1922 από τον Italo Cremona, στην πόλη Gazzada. Ξεκίνησε να φτιάχνει γυαλιά, γυαλιά ηλίου, χτένες και είδη περιποίησης, από celluloid.
Από τα τέλη τις δεκαετίας του 40 τα γυαλιά γίνονται διάσημα, με αποτέλεσμα η εταιρία να μεγαλώνει και να έχει αρκετό προσωπικό. Θέλοντας να ενισχύσει τις πωλήσεις της κατά τους χειμερινούς μήνες, για να μην απολύσουν το προσωπικό, βρήκαν την τέλεια ιδέα: κούκλες και παιχνίδια.
Αυτό έγινε στις αρχές των 50’s και αμέσως γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Την δεκαετία του 60 καταστήματα τους ανοίγονται σε πολλές μεγάλες πόλεις και κλείνουν συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες αλυσίδες ρούχων. Επίσης ξεκάνει και η εξαγωγή παιχνιδιών.
Η ανοδική της πορεία συνεχίζεται και της δεκαετίες 70 και 80, φτιάχνοντας πλέον γυαλιά για διάσημους οίκους μόδας, παιχνίδια και κούκλες.
Σταδιακά την δεκαετία του 90 η εταιρία σταματάει να φτιάχνει παιχνίδια αφού ήταν φτηνότερο να τα εισάγει από την Άπω ανατολή. Και εδώ τελειώνει η πορεία της μεγάλης αυτής εταιρίας παιχνιδιών. Το 1996 το τμήμα οπτικών ενώνεται με την εταιρία κατασκευής γυαλιών του Gianni Versace. Το 2002 πωλείτε στην Luxottica.
Πηγή.

Ιταλική κούκλα Italocremona του 1965. Τα μέρη κινούνται και τα μάτια ανοιγοκλείνουν. Σε άριστη κατάσταση. Ύψος 30εκ. Τιμή 29€
Ιταλική κούκλα Italocremona του 1973. Τα μέρη κινούνται και τα μάτια ανοιγοκλείνουν. Σε άριστη κατάσταση. Ύψος 38εκ. περίπου. Τιμή sold
Ιταλική κούκλα Italocremona, 1960s σε άριστη κατάσταση, σχεδόν αχρησιμοποίητη. Τα μέρη κινούνται και τα μάτια ανοιγοκλείνουν. Ύψος 31 εκ. Τιμή sold
Ιταλική κούκλα Italocremona του 1969. Τα μέρη κινούνται και τα μάτια ανοιγοκλείνουν. Σε άριστη κατάσταση. Ύψος 29,5εκ. sold


Μικρές κούκλες Italocremona που θα βρείτε εδώ.










 

Γυαλιά ηλίου και διάφορες κούκλες Italocremona (κυρίως η διάσημη Corinne, που μάλλον αποτελεί την πηγή έμπνευσης για την bi bibo), που βρήκαμε στο internet.